La aproape un an de la deschiderea #Bistro222 am consemnat (mai mult pentru mine) câteva rânduri. Le consider utile. Am zis sa le notez așa, să-mi fie ca un jurnal de bord. Știu unde vreau să duc nava aceasta ca și destinație și orice port, obstacol, furtuna sau eveniment întalnite pe drum fac parte din maturizarea noastra ca echipaj și îmbogățirea ambarcațiunii noastre.

Am plecat in urma cu un an cu visul la purtator, poate naiv construit dar sustinut de cele mai solide convingeri: vreau sa fac in Tg Mures un restaurant in care sa se manance bine, mancare asa cum ai gati-o acasa copiilor tai, cu ingrediente curate, de sezon, de origini cunoscute. Fara aditivi! Fara trucuri ieftine! Fara “shortcut”-uri necinstite care pe tine ca chef sa te ajute probabil in bucatarie, dar sa dăuneze clientului.
Produse create de noi in casa de la zero! Dulciuri de casa din retete clasice. Pâine de casă. Baze de sosuri fierte de noi ore’ n sir pe aragaz. Supă de găina grasă și faină. Burgeri din carne preparata si condiemnata de noi.
Un meniul al zilei elegant, tratat cu aceeași eleganță și atentie cu care tratam și o cină cu pretenții. Pentru ca o declaratie de valori te obligă moral si profesional să aplici principiile fiecărui fel in parte de mâncare indiferent ca vorbim de un mic dejun, un meniul al zilei, o cina sofisticata, un eveniment cu pretenții.
Evenimente complet personalizate (meniuri speciale, décor, servire, logistica etc) in-door sau outdoor. Aducerea de clienti nu prin investitie in reclame și marketing, ci prin demonstrații de valoare constante și continue : mâncarea să vorbeasca de la sine, atmosfera din restaurant, servirea, curatenia, atentia la orice detaliu să fie cele care să ne ducă vestea. Și așa a și fost!

Pe parcursul drumului mi am facut propriile constatari/ convingeri. Le notez si le exprim neutru:
⚜️Oamenii nu stiu (încă) să mănânce bine. Imi asum ce zic, vazand primele reactii la ciorbele noastre în care culmea!!! nu se simtea ( pentru ca nu punem) vegeta sau orice atrocitate din astea de potentat aromele.
⚜️Mancarea de casa concureaza (înca) la capitolul aspect, textura, valabilitate cu mancarea procesata/ semipreparata și iată de ce am constatat cu dezamagire ca pâinea de casă servita la noi era la început comparată cu “pâinea calda, alba și pufoasa”. Oameni buni, pâinea de casă este pâine de casă nu are premixuri, nu are aditivi și elemente care să o ajute să crească artificial și pe cale de consecință să vă provoace numai daune prin corp…
–
⚜️Echipele se pot construi și deconstrui, dar ele trebuie să păstreze cu sfințenie valorile și principiile in jurul cărora s-au construit. Vasul Bistro222 a mai fost părăsit intre timp și ne-am regrupat echipele la loc. Am făcut asta tocmai din cauza că nu facem rabat de la regulile și principiile in jurul cărora gravităm.
⚜️Munca într-o bucătărie de restaurant o asemuiesc permanent cu linia intai pe un front. Aici nu poti supravietui daca nu ai camarazi demni, responsabili, profesionisti și de caracter. Iar oamenii mei sunt faini și bravi și împreună am reușit chestii imposibile de multe ori!
⚜️Niciodata nu imi pierd busola cand vine vorba despre gustul mâncării. Iar busola care ma orientează in orice creez in Bistro222 este dat de gustul mancarii pe care o fac acasa copiilor mei. Inspirația, ideea primară, prima testare a produsului le fac acasă, apoi replic și propag in restaurant.
⚜️Oamenii ( clienții în speța noastră) te vor tine minte nu pentru cum ești ci pentru emoția pe care le-ai creat-o la un moment dat, iar evenimentele toate create la Bistro222 au avut tot sufletul meu pus acolo. Parol!

Visez in continuare!
Știu că într-o bună zi Bistro222 o să aibe fețe de masă albe, apretate. Mesenii să se bucure de mâncare și de un vin bun deopotrivă. Muzica și ambientul să îi incante.
Mărturisesc ca visez ca meniul sa evolueze spre lucruri din ce in ce mai rafinate, dar accesibile!!!
Imi place să transpunem corectitudinea cu care gătim in eleganța cu care vă servim, iar asta va completa tabloul acesta numit Bistro222!
#Bistro222 #foodwithlove ❤️
📞 Contactează-ne pentru mai multe detalii și rezervări!