Too french to be true!

Mereu m-a fascinat pasiunea cu care Julia Child descoperea bucătăria franceză, jovialitatea cu care încerca fiecare rețetă din experiența ei la Paris, dar și acuratețea matematică cu care și-a descris rețetele in cele 27 de cărți de autor.

Am pornit de curând acțiunile spre a defini noul meniu #Bistro222, cel pe care vreau sa vi-l propun din toamnă. Mă inspiră mâncarea pe care o gătesc acasă sau mâncarea ce are intotdeauna o poveste.

O astfel de masă îți trezeste toate simturile, te imbratiseaza și iti lasă amintirea unei mese care ți-a ajuns la suflet.

Acasă, când eram copil, mama nu avea cărti ale Juliei Child , avea însă un exemplar din Sanda Marin, o adevărata enciclopedie gastronomică românească pe care, dupa starea in care era cartea , o studia din scoarță-n scoarță și ne gătea din ea. Își lua propriile notițe și observații din procesul de gătit sau concluzii la care ajungea după ce gătea pentru a le folosi la următoarele încercări. Cele mai sofisticate rețete, considerate delicatese erau studiate și preluate de acolo și poate de aceea toate mesele noastre festive erau întradevar remarcabile. Am luat la rasfoit cu nostalgie paginile galbene ale „Sandei” în speranța că vre-una dintre acele rețete imi va trezi câteva amintiri apoi mă va provoca să o incerc, adaptez, personalizez și să o propun chefi-lor mei în ședintele noastre de definire a meniului.

„Oare Sanda noastră -fantastica și talentata noastra Sanda – nu este Julia a lor?” – mi-a venit ideea asta așa din senin. Apoi „ Cum ar fi să găsesc o rețetă pe care o au amândouă gagicile astea în cărțile lor ?” Știam că o găsesc. Simțeam ca o găsesc!!

Și am găsit-o, fraților : boeuf bourguignon!!!!

Sanda Marin o numește mai puțin pretențios : „Rasol de vită cu sos de vin”, dar este aceeași, parol!

Magnifica boeuf bourguignon cu toate ingredientele ei multe și senzaționale, cu vinul, condimentele, timpul lung de gătire, cu frăgezimea cărnii, cu mirosul fabulos care se desfășoară în timpul preparării ei și mai ales cu atât de „binele „și atât de „acasă” -ul pe care îl simți când o mănânci.

Am gătit-o! Am tratat-o cu timpul, atenția , ingredientele, dar mai ales cu respectul și dragostea pentru aceste 3 doamne intelectuale mai sus amintite care au știut ele că „Pentru a fi un bucătar bun trebuie să iubești binele, munca și să ai dorință și dragoste pentru a crea”

Din toamna vă invit la Bistro222 să gustati romaneste din franțuzeascul boeuf bourguignon! !

#Bistro222 #foodwithlove #comfortfood