Când am definit meniul restaurantului nostru #Bistro222 din Targu Mures,  împreună cu colegii mei, chef-ii cei mai destoinici, eu m-am văzut in postura de client așezata la o astfel de masă.

Un mise en place simplu, curat, corect. O tușă de romantism prin prezența unei flori, o lumânare și musai un vin pregătit să îti spună o poveste …. așa cum toate vinurile spun povești…

M-am gândit apoi cu ce m-ar încânta farfuria de dinainte-mi și fără să definesc la detaliu, dincolo de o explozie de gusturi (care se subînțelege), am spus ferm: culoare!!! 

Privim masa ca o expoziție în care tu ești martor epic al unui tablou interactiv care ți se desfășoară dinainte ochilor prin culori, texturi, esențe, mirosuri, aduceri aminte si mai ales prin creări de amintiri.

 

Așa au luat naștere pe rând toate farfuriile Bistro222, iar azi, ne-am vorbit să oferim bun venit toamnei și să ii zicem: ” uite, noi, vrem sa ne asortam cu tine și ti-am pictat culorile”: 

Mușchi de vită, legume colorate la grătar, piure parfumat de mazăre

Pulpă de rață, varză roșie și cartofi dulci

Davino, Domaine Ceptura Rouje

#foodwithlove